Dive in and enjoy...

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Και πως η επιστροφη σε παλαιοτερες και -ας μη γελιομαστε- πιο αφελεις εποχες διαφυλασσει την ψυχικη μας υγεια..

 Ειναι παρηγορο να 3ερεις πως υπηρ3αν ανθρωποι στον ιδιο ή σε αλλο τοπο με σενα, σε διαφορετικο ομως σιγουρα χρονο που εχουν ζησει σε καταστασεις πιο δυσκολες και αδιε3οδες απο οτι μπορεις πιθανοτατα εσυ να φανταστεις και ομως αντιμετωπισαν τις οποιες δυσκολιες τους με ελπιδα και ορε3η για δουλεια και αγωνα, με ελπιδα για ενα καλυτερο μελλον ( οσο κλισε και αν ακουγεται αυτο).. Ενα μελλον που οντως κατέκτησαν καποια στιγμη, οσο και αν κρατησε αυτο και σε οποιο επιπεδο και αν αναφερομαστε (προσωπικο ή κοινωνικο).. Το θέμα μου ομως δεν εχει να κανει με αυτο..
Παιρνοντας παραδειγμα απο αυτους τους ανθρωπους  που με τοση αισιοδο3ια αντιμετωπισαν τις πιο σκληρες συνθηκες μπορουμε και εμεις, που οι δυσκολιες μας 3εκινουν τωρα, να πρα3ουμε αναλογως και να παμε μπροστα ακομη και τωρα που το τελμα ειναι ενας επιεικης χαρακτηρισμος για την κατασταση που επικρατει γυρω μας. Ευκαιριες υπαρχουν.. Και αν οχι μπορουμε να τις δημιουργησουμε εμεις.. Με μοχθο.. Με κουραση.. Με δυσκολιες, εμποδια και καθολου σιγουρο μελλον αλλα με την ικανοποιηση οτι προσπαθησαμε..  Κι ειναι αδικο, πρωτα για εμας τους ιδιους να μην το κανουμε.. Οταν υπαρχουν τραγουδια σαν κι αυτο που εχουν γραφτει κατω απο πολυ συγκεκριμενες συνθηκες και ειναι πιο επικαιρα απο ποτε.. (και το λεω εγω που αν μη τι αλλο δεν μου αρεσε ποτε η Βουγιουκλακη..)... Η ελπιδα λοιπον βρισκεται στο παρελθον και ειναι ο δρομος για το μελλον.. Η ελπιδα και η αναποσπαστη προσπαθεια.. Κι ειναι και μια μικρη παρηγορια πως ολα θα πανε καλα.. Ολα θα αλλα3ουν προς το καλυτερο δυνατον...
 

Πράγματα Που Με Αφήνουν Να Ελπίζω ( Vol.1)

Να γελάσεις απ' τα βάθη των χρυσών σου ματιών
Eίμαστε μες στο δικό μας κόσμο

Η πιο όμορφη θάλασσα
είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμα ταξιδέψει
Τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν μεγαλώσει ακόμα
Τις πιο όμορφες μέρες μας
δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα

Κι αυτό που θέλω να σου πω
το πιο όμορφο απ' όλα,
δε στο 'χω πει ακόμα.

Στίχοι: Ναζίμ Χικμέτ
Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Πρώτη εκτέλεση: Μαρία Δημητριάδη 


Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Μουσικη παραδοση..

Και τοτε η μουσικη παιρνει αλλες διαστασεις..

Υπαρχουν αρκετοι μουσικοι τοσο ελληνες οσο και ξενοι που εμπνεονται για τη μουσικη τους απο την παραδοση της χωρας τους αλλα και απο τις μουσικες παραδοσεις και αλλων λαων.. Και ειναι πραγματικα πολυ ενδιαφερουσες οι δημιουργιες τους αφου καθεμια ειναι ξεχωριστη και προσφερει εικονες στον ακροατη που τον συνδεουν με πολιτισμους τουσ οποιους ειναι πιθανο να μην εχει την ευκαιρια να γνωρισει απο κοντα..

Μερικα τετοια τραγουδια ειναι και τα παρακατω... Καποια ε3αιτερικα επιτυχημενα.. Καποια οχι και τοσο.. Ολα ομως μας ταξιδευουν με τον δικο τους τροπο σε διαφοτερικες κουλτουρες, τοπους και εποχες..

Απολαυστε!


Μια αρκετα επιτυχημενη διασκευη του παραδοσιακου ικαριωτικου χορου..

του
Ενα τραγουδι του Μανου Πυροβολακη που ειχε καποια στιγμη κανει επιτυχια.. Ο συγκεκριμενος τραγουδιστης χρησιμοποιει αρκετα συχνα στη μουσικη του στοιχεια δανεισμενα απο την παραδοσιακη κρητικη μουσικη..

Και μια ε3αιρετικη reggae διασκευη του γνωστου ελληνικου τραγουδιου.. Το τραγουδι μπορει να μην ειναι παραδοσιακο αλλα ειναι απο τα κλασικα ελληνικα τραγουδια της δεκαετιας του '30 και η συγκεκριμενη διασκευη παντρευει ευχαριστα το παρελθον με το σημερα..

Και περνωντας σε διεθνες επιπεδο..

Ο αγαπημενος Manu Chao που συχνοτατα εμπνεεται απο τις μουσικες της νοτιας Αμερικης καθως και της Ιβηρικης χερσονησου και μας ξαφνιαζει ευχαριστα με τον ηχο του...



 Με μουσικες εμπνευσμενες απο την παραδοση και την ζωη των Ρομά εκφραζονται συνηθως οι Gogol Bordello και σε πιο ηπιους τονους οι Vaya con Dios..

Και καταληγοντας οι γειτονες μας μαγευουν με μελωδιες απο την ανατολη..



Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Χαμογελάστε Παρακαλώ..

Ειναι πολλα πραγματα που χαρακτηριζουν εναν ανθρωπο και τον τοποθετουν με συγκεκριμενο τροπο στα ματια των αλλων.. Μπορει να ειναι το ντυσιμο, οι κινησεις η καποια αλλα χαρακτηριστικα η εκφρασεις του που θα παροτρυνουν η θα αποτρεψουν καποιον απο το να τον πλησιασει καθως και απο το να αποκτησει καποια σχεση μαζι του.. Ειναι πολλοι οι ανθρωποι που ισχυριζονται πως δεν κρινουν τους αλλους απο την εμφανιση τους.. Και ομως ειναι αυτη που παιζει τον πρωτευοντα τουλαχιστον χρονικα ρολο.. Θελοντας και μη καποια εντυπωση μας σχηματιζεται παντα οταν γνωριζουμε ενα καινουριο προσωπο.. Ειναι λοιπον ατοπο να λεμε πως ειναι ο εσωτερικος κοσμος και ο χαρακτηρας που μας σπρωχνει σε γνωριμιες.. Αυτα ερχονται μετα.. Οταν ειναι η στιγμη να αποφασισεις αν το προσωπο που μολις εχεις γνωρισει θα παραμεινει στη ζωη σου η οχι..

Αν υποθεσουμε ομως πως απο την πρωτη ακομα επαφη γινεται καποιου ειδους αυτοματη ψυχολογιση του ατομου τοτε ποια ειναι τα κριτηρια η αλλιως οι δρομοι που μας οδηγουν στις μετεπειτα διαπιστωσεις μας??

Ειναι ο τροπος εκφρασης, η εμφανιση, οι εκφρασεις του προσωπου, οι κινησεις αυτα που λαμβανουμε ως χαρακτηριστικα σημαδια  και προβαινουμε σε συμπερασματα? Καποιοι υποστηριζουν πως τα ματια ειναι ο καθρεφτης της ψυχης.. Ειναι αλλωστε κατι που με απλη παρατηρητικοτητα μπορει κανεις να διαπιστωσει ευκολα στην καθημερινη του ζωη παρατηρωντας ακομη και τον εαυτο του..

Υπαρχει ομως και κατι ακομη σημαντικο που μπορει και λειτουργει ως καθρεφτης του εσωτερικου κοσμου των ανθρωπων.. Κατι που δεν μπορει να κανει λαθος.. μια ενεργεια τοσο αυθορμητη οσο σχεδον και το πεταρισμα των βλεφαρων.. Το χαμογελο! Πολλα μπορει κανεις να δει και να καταλαβει απο ενα χαμογελο..

Το χαμογελο ειναι ενας τροπος να υπαρξει κανεις μεσω της ουσιας του.. Ειναι ενα δειγμα του πως μπορει κανεις να δωσει το παρον στις ζωες των αλλων καθως και να ξυπνησει συναισθηματα και αντιδρασεις λειτουργωντας ως ερεθισμα απειρως δυσαναλογο σε ενταση μιας απλης εξωτερικης παρατηρησης.. Και πανω απο ολα ειναι ενας τροπος επικοινωνιας τοσο ανωτερος της λεκτικης που μπορει με σιγουρια να αποτελεσει θεμελιο για τις πιο ισχυρες ανθρωπινες σχεσεις..

Αυτα και πολλα αλλα θα μπορουσε κανεις να πει για αυτην την υποσυνειδητη και απειροελαχιστη σε σχεση με την μεγαλειωδη και πολυασχολη καθημερινοτητα μας εκφραση που  ομως εχει τη δυναμη να αλλαξει τον  κοσμο και τη ζωη μας..

Αφορμη για αυτες μου τις οχι και τοσο επιστημονικα αποδεδειγμενες και ελαφρως κλινουσες προς μια μαλλον αποτυχημενη λογοτεχνικη εκφραση συναισθηματων και πεποιθησεων παρατηρησεις ειναι μια προσφατη σχετικη φιλοσοφικη αναζητηση.. Παρακαλω μην παρεξηγειτε!

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Δυο Λογια Για Τον Manu..

Ο Manu Chao (γενν. 1961) είναι, γεννημένος στη Γαλλία, τραγουδιστής, με ισπανική, (γαλικιανή και βασκική) καταγωγή. Τραγουδά στα γαλλικά, τα ισπανικά, τα αραβικά, τα γαλικιανά και τα αγγλικά.

Mano Negra

Επηρεασμένος από τη βρετανική πανκ, και ιδιαίτερα από τους The Clash, ο Chao μαζί με άλλους μουσικούς δημιούργησε στα μέσα της δεκαετίας του 1980, το ισπανο-αγγλόφωνο ροκαμπίλυ συγκρότημα Hot Pants. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε ένα ντέμο με τον τίτλο Mala Vida το 1984, που κέρδισε λίγη προσοχή. Ώσπου να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους album το 1986, η εναλλακτική σκηνή του Παρισιού είχε ξεφτίσει, και ο Manu, ο αδελφός του, Αntoine, και φίλοι του, έφτιαξαν τους Los Carayos, αλλάζοντας λίγο τον ήχο τους. Οι Los Carayos ήταν πάντα στα δεύτερα πλάνα του Manu Chao και κυκλοφόρησαν συνολικά 3 albums.
Το 1987, οι αδελφοί Chao και ο ξάδελφός τους, Σαντιάγο Κασαριέγκο, ίδρυσαν τους Mano Negra. Με μια μικρή εταιρία αρχικά, το συγκρότημα κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του Mala Vida, που έγινε γρήγορα επιτυχία στη Γαλλία. Σύντομα μετακινήθηκαν προς τη Virgin, και το πρώτο τους album Patchanka κυκλοφόρησε το επόμενο έτος. Αν και το συγκρότημα δεν κέρδισε ποτέ μια βάση στην αγγλική αγορά, η αύξηση της δημοτικότητάς του στον υπόλοιπο κόσμο ακολούθησε σύντομα, φτάνοντας στην 5η θέση σε Ολλανδία, Ιταλία και Γερμανία. Από το 1992, το συγκρότημα κέρδισε φήμη στη Νότια Αμερική, με την περιοδεία του Cargo.
Ρωγμές άρχισαν να αυξάνονται μεταξύ των μελών του συγκροτήματος, κατά τη διάρκεια εκείνης της περιοδείας και στα τέλη του 1994, πολλοί άφησαν το συγκρότημα. Την επόμενη χρονιά οι Mano Negra κυκλοφόρησαν το τελευταίο τους album, Casa Babylon, ο Manu Chao μετακίνησε την έδρα του συγκροτήματος στη Μαδρίτη, αλλά οι νομικές διαμάχες με τα προηγούμενα μέλη οδήγησαν τον Chao στο να διαλύσει τους Mano Negra το 1995.
Ο ήχος των Μano Negra χαρακτηρίζεται συνήθως από τους ζωηρούς ρυθμούς που μεταδίδουν μια δονούμενη ενέργεια, κάτι που φαίνεται από τον τίτλο του πρώτου album, "Patchanka" (πάρτυ), και από μια ευδιάκριτη ανεπισημότητα που επιτρέπει στο ακροατήριο να αναμιχθεί και να αισθανθεί κοντά στον ήχο τους. Η μίξη ειδών μουσικής είναι παρούσα σε όλες τους τις δουλειές και μπορεί γενικά να χαρακτηριστεί ως ένα ιδιαίτερα καινοτόμου φύσης, φολκ, πανκ, ροκ με στοιχεία ρέγκε.


Σόλο καριέρα με το Ράδιο Μπέμπα (Radio Bemba)

Αφού πήγε στη Μαδρίτη, ο Chao και άλλα μέλη από τους Mano Negra διαμόρφωσαν ένα νέο γκρούπ, που το ονόμασαν Radio Bemba Sound System (από το σύστημα επικοινωνιών που χρησιμοποιoύταν στην Sierra Maestra, από τον Φιντέλ Κάστρεο και τον Τσε Γκεβάρα κατά την Κουβανική επανάσταση), που συμπεριλάμβανε καλλιτέχνες από το Μεξικό, τη Βραζιλία και την Αργεντινή. Το αποτέλεσμα ήταν η μουσική να διαφέρει ουσιαστικά από αυτή των Mano Negra και να χρησιμοποιεί κυρίως ισπανικούς στίχους (και λιγότερο γαλλικούς). Το 1998 ο Manu Chao κυκλοφόρησε το Clandestino που περιείχε επιτυχείες όπως τα Clandestino και Bongo Bong, και το 1999 κέρδισε ένα βραβείο Victoires de la Musique. Το 2001 κυκλοφόρησε το Próxima Estación: Esperanza το οποίο είχε μεγάλη επιτυχία. Ένα ζωντανό album το Radio Bemba Sound System, κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά. Δύο χρόνια αργότερα, ο Chao επέστρεψε στις γαλλικές ρίζες του με το Sibérie m'était contée.
Το τελευταίο album του, το La Radiolina κυκλοφόρησε στις 4 Σεπτεμβρίου του 2007. Αυτή θα είναι η πρώτη διεθνής κυκλοφορία από το Próxima Estación: Esperanza του 2001. Το Rainin in Paradise, πρώτο single από το album, κάνει μια έντονη κριτική στην κατάσταση που επικρατεί σε διάφορα μέρη του κόσμου σήμερα, καθώς και στην κυβέρνηση του Τζωρτζ Μπούς σχετικά με την επέμβαση των ΗΠΑ στο Ιράκ.

Θέματα της μουσικής του και πολιτικοποίηση

Πολλοί από τους στίχους του Manu Chao, μιλούν για την αγάπη, για την ζωή στα γκέτο, τα ναρκωτικά, τη μετανάστευση, και φέρνουν συχνά ένα αριστερό μήνυμα. Αυτό απεικονίζει τις πολιτικές του θέσεις (η υποστήριξη του για το κίνημα των Ζαπατίστας είναι φανερή στο Radio Bemba Sound System). Ο Chao είναι ανοιχτά επικριτικός προς την κυβέρνηση του Μπους, και έχει πολλούς οπαδούς μεταξύ της ευρωπαϊκής αριστεράς και του κινήματος της αντιπαγκοσμιοποίησης.


Με Ρομαντικη Διαθεση..


Και Λιγη Ποιηση..

Εμένα οι φίλοι μου είναι μαύρα πουλιά
που κάνουν τραμπάλα στις ταράτσες ετοιμόρροπων σπιτιών
Εξάρχεια Πατήσια Μεταξουργείο Μέτς.
Κάνουν ότι λάχει.
Πλασιέ τσελεμεντέδων και εγκυκλοπαιδειών
φτιάχνουν δρόμους και ενώνουν έρημους
Διερμηνείς σε καμπαρέ της Ζήνωνος
επαγγελματίες επαναστάτες
παλιά τους στρίμωξαν και τα κατέβασαν
τώρα παίρνουν χάπια
και οινόπνευμα για να κοιμηθούν
αλλά βλέπουν όνειρα και δεν κοιμούνται.
Εμένα οι φίλοι μου είναι σύρματα τεντωμένα
στις ταράτσες παλιών σπιτιών
Εξάρχεια Βικτόρια Κουκάκι Γκύζη.
Πάνω τους έχετε καρφώσει εκατομμύρια σιδερένια μανταλάκια
Τις ενοχές σας αποφάσεις συνεδρίων
δανεικά φουστάνια
σημάδια από καύτρες περίεργες ημικρανίες
απειλητικές σιωπές κολπίτιδες
ερωτεύονται ομοφυλόφιλους
τριχομονάδες καθυστέρηση
το τηλέφωνο το τηλέφωνο το τηλέφωνο
σπασμένα γυαλιά το ασθενοφόρο κανείς.
Κάνουν ότι λάχει.
Όλο ταξιδεύουν οι φίλοι μου
γιατί δεν τους αφήσατε σπιθαμή για σπιθαμή
Όλοι οι φίλοι μου ζωγραφίζουνε με μαύρο χρώμα
γιατί τους ρημάξατε το κόκκινο
γράφουνε σε συνθηματική γλώσσα
γιατί η δικιά σας μόνο για γλείψιμο κάνει.
Οι φίλοι μου είναι μαύρα πουλιά και σύρματα
στα χέρια σας. Στο λαιμό σας.
Οι φίλοι μου.

Κατερίνα Γώγου

Το Αισχος Vol.2 (λιγο καιρο αργοτερα)


ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΤΤΑ ΗΡΘΕ Η ΕΠΟΜΕΝΗ.
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΘΩΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΘΕ ΑΥΤΟΒΟΥΛΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΞΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.? ΟΤΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ-ΚΑΤΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΡΓΑΝΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ- ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΦΟΡΜΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΜΕΙΩΝΟΤΗΤΕΣ ΑΣΧΕΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΝΟΜΙΖΕΣ? ΟΤΑΝ ΑΝΤΙΚΡΥΖΕΙΣ ΚΑΤΑΜΑΤΑ ΤΗΝ ΩΜΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ..? Ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΩΣ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.. Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΒΥΘΙΖΕΙ.. ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΣΕΡΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ.. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΕΜΕΝΑ Η ΕΣΕΝΑ.. ΔΕΝ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ.. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΟΘΥΜΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΤΑΞΗ ΚΑΙ Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ.. ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΥΠΑΚΟΥΝ.. ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΥΝΗΓΟΥΝ.. ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΑΓΙΚΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ, Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΣΟΥ Η Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ.. ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΛΑΒΕΙ.. ΕΧΟΥΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ?? ΟΧΙ!. ΟΣΟΙ ΤΟΛΜΟΥΝ ΓΙΟΥΧΑΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΙ.. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ.. ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝΤΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ‘ΥΠΝΩΣΗΣ’ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΖΩΗΣ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ.. ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ..? ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ Η ΑΜΕΤΟΧΗ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΝΑ ΠΕΙΣΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΦΕΡΕΦΩΝΩΝ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ-ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗ..
ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΜΑΤΑΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΟΥΝ.. ΟΤΑΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ ΜΕ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΥΑΛΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ..

Το Αισχος.. (συνεβη πριν καιρο αλλα ηθελα να το αναρτησω..)

ΜΟΛΙΣ ΒΙΩΣΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΟΣΗ ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΠΝΙΓΕΙ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΩ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ! ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΦΟΡΕΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ? ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΟΞΥΝΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΑΚΩΜΑ ΚΑΙ ΒΑΡΟΣ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ.. ΚΑΙ ΝΑΙ.. ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ.. ΚΑΙ ΝΑΙ.. ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΑΣ! ΚΙ  ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ,ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΗΚΩΘΗΚΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΕΝΩ ΕΙΧΑ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΩ.. ΟΧΙ ΠΩΣ ΘΑ ΜΕ ΑΚΟΥΓΑΝ Η ΠΩΣ ΘΑ ΜΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ..  Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ.. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΑΣΤΑΣ ΑΥΤΗΣ.. ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ‘ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ’ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ! ‘ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΟΛΑΚΕΥΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΟΥ’ ΚΑΙ ΜΟΝΟ! ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ!