Dive in and enjoy...

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

~The Emptiness~

Να μην έχει μείνει τίποτα να πεις.. 
                          Να μην έχει μείνει τίποτα να νοιώσεις..






the pages two and three,
the once and forever bloom 
gone with my sins..

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

~Τα3ιδεύοντας~

Λίγα είναι αυτά που μπορούν να συγκριθούν με το τα3ίδι. Πολύ λίγα αν το σκεφτείς.. Η ελευθερία θα μου πεις.. Μα η ελευθερία είναι τα3ίδι. Κι η χαρά, κι ο έρωτας και η σοφία. Και το τα3ίδι της ζωής που σε οδηγεί σ΄όλα αυτά τα μονοπάτια που ήλπιζες πως δε θα τα περάσεις. Κι ας ήλπιζες πως θα φτάσεις απευθείας στο τέλος και θα γευτείς την ευτυχία χωρίς κόπο. Θ΄ απογοητευόσουν, όμως, τελικά. Και θ' αντιλαμβανόσουν πως την ευτυχία την  έχασες με την απόφαση να προσπεράσεις το τα3ίδι.
Μ' αρέσει να τα3ιδεύω. Αν πίστευα πως η ζωή μου έχει κάποιο συγκεκριμένο σκοπό θα ήταν σίγουρα αυτός. Στη παρούσα φάση, όμως, είναι περισσότερο κάτι σαν επιβράβευση. Ή σαν δώρο που μάλλον δεν το α3ίζω. (Ας γκρινιά3ω και λίγο δεν κάνει κακό. )
Θα έκανα τα πάντα για να είμαι μόνιμα εν κινήσει. Να ζω σε όλη τη γη. Σε κάθε μέρος τόσο μόνο όσο χρειάζεται για να το γνωρίσω και να το βάλω στην καρδιά μου. Τόσο μόνο όσο χρειάζεται για να αγαπήσω τους ανθρώπους του.. Και να μ' αγαπήσουν κι αυτοί. Τόσο όσο. Γιατί όσο κι αν το τα3ίδι είναι η μαγεία, το μοναχικό τα3ίδι μόνο κενές εντυπώσεις μπορεί να σου προσφέρει. Και το μυστικό δεν είναι στο να βρείς κάποιον για να το μοιραστείς, μα να βρεις τρόπο να μοιράσεις την αγάπη σου στους τόπους και τους ανθρώπους που θα γνωρίσεις. Τους το οφείλεις άλλωστε σαν αντάλλαγμα για τις εμπειρίες που σου έχουν απλόχερα χαρίσει. Καλές ή κακές δίνουν στο τα3ίδι σου το νόημα που προσμονούσες από την αρχή του. Σε κάνουν σοφότερο και πιο δυνατό και σου προσφέρουν την εσωτερική πληρότητα που αναζητούσες. Γι' αυτό και κάθε τα3ίδι ολοκληρώνει  με τον έναν ή τον άλλον τρόπο την προσωπικότητά σου.. Τα3ιδέψτε!

End Of An Era...

Τέλος εποχής.. Πάντα μ' άρεσε αυτή η φράση. Όχι για το τέλος. Για την αρχή. Μ' αρέσουν οι αρχές.. Για την ελπίδα. Και για τις νέες ευκαιρίες. Για όσα θα 'ρθουν και γι' αυτά που θ΄αφήσω πίσω. Γιατί για να κερδίζεις πρέπει και ν΄αφήνεις πίσω. Για να προχωράς.
Γι΄αυτό και δεν είναι αλλαγή, αλλά τέλος. Κλείσιμο με τη σφραγίδα όσων πέρασαν-και ίσως και να 3ανάρθουν.. Ίσως πονέσεις λίγο. Ίσως νοσταλγήσεις όσα άφησες και δεν ήθελες να αποχωριστείς. Μα είναι αρχή.. Όχι νέα αρχή. Είναι απλά αρχή. Και θα ΄ρθουν κι άλλες. Κι άλλες ευκαιρίες να βρεις αυτό που έψαχνες και τελικά πήρες λάθος δρόμο. Κι αν δεν φτάσεις και πάλι, δεν πειράζει. Γιατί είναι αρχή. Και γιατί θα είναι και πάλι αρχή. Χωρίς τέλος. Μόνο αρχή.