Dive in and enjoy...

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Μουσικη παραδοση..

Και τοτε η μουσικη παιρνει αλλες διαστασεις..

Υπαρχουν αρκετοι μουσικοι τοσο ελληνες οσο και ξενοι που εμπνεονται για τη μουσικη τους απο την παραδοση της χωρας τους αλλα και απο τις μουσικες παραδοσεις και αλλων λαων.. Και ειναι πραγματικα πολυ ενδιαφερουσες οι δημιουργιες τους αφου καθεμια ειναι ξεχωριστη και προσφερει εικονες στον ακροατη που τον συνδεουν με πολιτισμους τουσ οποιους ειναι πιθανο να μην εχει την ευκαιρια να γνωρισει απο κοντα..

Μερικα τετοια τραγουδια ειναι και τα παρακατω... Καποια ε3αιτερικα επιτυχημενα.. Καποια οχι και τοσο.. Ολα ομως μας ταξιδευουν με τον δικο τους τροπο σε διαφοτερικες κουλτουρες, τοπους και εποχες..

Απολαυστε!


Μια αρκετα επιτυχημενη διασκευη του παραδοσιακου ικαριωτικου χορου..

του
Ενα τραγουδι του Μανου Πυροβολακη που ειχε καποια στιγμη κανει επιτυχια.. Ο συγκεκριμενος τραγουδιστης χρησιμοποιει αρκετα συχνα στη μουσικη του στοιχεια δανεισμενα απο την παραδοσιακη κρητικη μουσικη..

Και μια ε3αιρετικη reggae διασκευη του γνωστου ελληνικου τραγουδιου.. Το τραγουδι μπορει να μην ειναι παραδοσιακο αλλα ειναι απο τα κλασικα ελληνικα τραγουδια της δεκαετιας του '30 και η συγκεκριμενη διασκευη παντρευει ευχαριστα το παρελθον με το σημερα..

Και περνωντας σε διεθνες επιπεδο..

Ο αγαπημενος Manu Chao που συχνοτατα εμπνεεται απο τις μουσικες της νοτιας Αμερικης καθως και της Ιβηρικης χερσονησου και μας ξαφνιαζει ευχαριστα με τον ηχο του...



 Με μουσικες εμπνευσμενες απο την παραδοση και την ζωη των Ρομά εκφραζονται συνηθως οι Gogol Bordello και σε πιο ηπιους τονους οι Vaya con Dios..

Και καταληγοντας οι γειτονες μας μαγευουν με μελωδιες απο την ανατολη..



2 σχόλια:

  1. Αν θες και ενα συγκροτημα που παντρευει τα παραδοσιακα ανατολιτικα με την αμερικανικη ψυχεδελια ακου τους Ελληνες Sleepin Pillow. Σου προτεινω το Black Sea = Μαυρη θαλασσα = Ευξεινος Ποντος αν και εχουν και ωραιοτερα τραγουδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή